Afstanden en starttijden

De Olympisch Stadionloop bestaat uit drie afstanden:
10.25 uur – 800m ouder met kind (t/m 8 jaar)
10.25 uur – 800m t/m 8 jaar
10.40 uur – 800m 9 t/m 12 jaar
11.15 uur – 5 km prestatieloop en onderwijsloop
12.45 uur – 10 km wedstrijd, prestatie- en bedrijvenloop

Startvakken

Er wordt enkel een startvak voor de wedstrijdlopers gemaakt (dit zijn er zo’n 120). De bedrijven- en recreatielopers kunnen zich daar achter opstellen. In dit grote vak zullen ook de pacers zich opstellen.

osl-2015-13

Ophalen startnummers

Iedereen met een individuele voorinschrijving kan zijn of haar startnummer vooraf ophalen op vrijdag 12 november en zaterdag 13 november (nb: exacte tijden volgens nog) bij de Run2Day Flagship Store op de Overtoom, nr. 345-351 of op de wedstrijddag zelf in het Olympisch Stadion. We adviseren om het nummer vooraf op te halen bij Run2Day om daarmee een lange(re) wachttijd op de wedstrijddag te voorkomen.

Startnummers bedrijventeams
Bedrijventeams krijgen hun startnummers per team in de VIP ruimte.

Startnummers onderwijsteams
De startnummers van de onderwijslopers worden door de teamleider  van de onderwijsinstelling op de zondag van de wedstrijd opgehaald.

Veiligheid

Zowel bij start/finish als op het parcours zijn EHBO-posten aanwezig. Bij de 10 km-loop is een extra EHBO en verzorgingspost in de buurt van het 5 km-punt.

Geef medische indicaties aan op de achterkant van het startnummer
Deelnemers worden dringend verzocht op de achterkant van hun startnummer naam, noodtelefoonnummer, medicijnengebruik en medische risicofactoren te vermelden.

Dit moet ook gedaan worden als je gebruik maakt van het startnummer van iemand anders.

Hygiëneregels i.v.m. Corona (Covid19)

  • Heb je coronagerelateerde klachten? Blijf dan thuis en laat je testen
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan, zoals:
    neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; dit geldt voor iedereen;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van de sportlocatie
  • schud geen handen
  • een coronatoegangsbewijs is verplicht voor bezoekers en deelnemers aan de bedrijvenloop; overige deelnemers hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen

Medaille en water

Bij de finish van de Olympisch Stadionloop ontvangen deelnemers van zowel de 5 als de 10 kilometer water een medaille.

Medaille graveren

Direct na de finish kun je je verdiende medaille laten graveren met je naam en netto tijd. De gravering wordt gedaan door Winterman Sport en staat binnen enkele seconden op je medaille. Je medaille wordt zo uniek en persoonlijk.

Je kunt de gravering bij je inschrijving bestellen. Je betaalt dan € 6,00. Wanneer je de gravering niet besteld hebt, kun je je medaille na afloop ook nog laten graveren. Je betaalt dan echter € 6,50.

Faciliteiten

Er wordt een tassengarderobe ingerichte in het Olympisch Stadion.

Er zijn twee toiletgroepen op de eretribune waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Deelnemers Bedrijvenloop

Deelnemers van de bedrijvenloop kunnen zich op zondag 14 november vanaf 10:00 uur melden in de kantine van Phanos op Olympisch Stadion 1. Speciaal voor deze dag verandert deze ruimte in de ‘UNICEF VIP’-ruimte. Alle bedrijventeams kunnen daar verzamelen, de team captains kunnen daar de startnummers ophalen en er is koffie voordat de wedstrijd start.
In de VIP ruimte is na afloop ook de gelegenheid om bij te komen en gebruik te maken van een lekkere lunch aangeboden door HMS host.

Let op! In de Unicef VIP ruimte is een coronabewijs en een geldig ID verplicht.


line