Afstanden en starttijden

De Olympisch Stadionloop bestaat uit drie afstanden (starttijden zijn nog onder voorbehoud): 10.30 uur – 800m kinderen tot en met 8 jaar 10.45 uur – 800m kinderen 9 tot en met 12 jaar 11.15 uur –  5 km individueel, onderwijsloop en (bedrijfs)teams 12.30 uur – 10 km wedstrijdloop en (bedrijfs)teams 12.45 uur – 10 km individueel

Startvakken

Er wordt enkel een startvak voor de wedstrijdlopers gemaakt (dit zijn er meestal minder dan 100). De bedrijvenlopers kunnen zich daar achter opstellen. Bij de 10 km recreatieloop individueel zullen ook pacers meedoen om zo op een juiste tijdschema te gaan lopen. osl-2015-13

Ophalen startnummers

Iedereen met een individuele voorinschrijving kan zijn of haar startnummer vooraf op zaterdag 11 november(nb: exacte tijden volgens nog) bij de Run2Day winkel op de Overtoom nr. 345-351, of op de wedstrijddag zelf in het Olympisch Stadion. We adviseren om het nummer vooraf op te halen bij Run2Day om daarmee een lange(re) wachttijd op de wedstrijddag te voorkomen. Startnummers bedrijventeams Bedrijventeams krijgen hun startnummers per team uitgereikt in de Unicef-tent in het Olympisch Stadion. Startnummers onderwijsteams De startnummers van de onderwijslopers worden door de teamleider van de onderwijsinstelling op de zondag van de wedstrijd opgehaald bij de individuele startnummeruitgifte.

Veiligheid

Bij de start/finish zijn EHBO-ers aanwezig. Ook rijden er 2 EHBO-ers op de fiets op het parcours rond. Bij de 10 km-loop is een extra EHBO en waterpost in de buurt van het 5 km-punt op de kop van de Bosbaan. Geef medische indicaties aan op de achterkant van het startnummer Deelnemers worden dringend verzocht op de achterkant van hun startnummer naam, noodtelefoonnummer, medicijnengebruik en medische risicofactoren te vermelden. Dit moet ook gedaan worden als je gebruik maakt van het startnummer van iemand anders.

Medaille en water

Bij de finish van de Olympisch Stadionloop ontvangen deelnemers van zowel de 5 als de 10 kilometer water een medaille. Medaille graveren Direct na de finish kun je je verdiende medaille laten graveren met je naam en netto tijd. De gravering wordt gedaan door Winterman Sport en staat binnen enkele seconden op je medaille. Je medaille wordt zo uniek en persoonlijk. Je kunt de gravering bij je inschrijving bestellen. Je betaalt dan € 6,50. Wanneer je de gravering niet besteld hebt, kun je je medaille na afloop ook nog laten graveren. Je betaalt dan wel iets meer.

Faciliteiten

Je kunt je omkleden in de tenten in het stadion. Er is geen douche-gelegenheid aanwezig. Er wordt een tassengarderobe ingericht in tenten in het Olympisch Stadion (tassen afgeven en ophalen op basis van jouw startnummer). Er is 1 toiletgroep op de eretribune van het Olympisch Stadion waarvan gebruik gemaakt kan worden. Ook zijn er een aantal mobiele toiletten aanwezig. Er is een beperkte catering met drankjes aanwezig bij de marathonpoort in het Olympisch Stadion (bij de ingang).

Deelnemers van de 5 en 10 km (Bedrijfs)teams

Deelnemers van de bedrijven(teams)lopen kunnen zich op zondag 12 november vanaf 10:00 uur melden in de Unicef-tent in het Olympisch Stadion. Alle bedrijventeams kunnen daar verzamelen, de team captains kunnen daar de startnummers ophalen en er is te drinken en te eten voor en na de wedstrijd. Na afloop is er voor de deelnemers aan de bedrijven(teams)loop ook de gelegenheid om gebruik te maken van de kleedkamers en douches van AV Phanos.


line