Amsterdam loopt harder

Atletiekvereniging Phanos organiseert het hele jaar door wedstrijden en andere activiteiten om atletiek, waaronder het hardlopen, te stimuleren. Onder de titel ‘Amsterdam loopt harder’ worden vier verschillende hardloopwedstrijden georganiseerd en een maandelijks gratis duurloop. Meer informatie op www.amsterdamlooptharder.nl.

De Vondelparkloop

Op zondag 11 februari 2024 (datum onder voorbehoud) organiseert Phanos de gezeligste loop van Amsterdam: de Vondelparkloop. Voor velen hun vaste trainingslocatie, dus geen betere plek om een wedsrijd te lopen. Loop een, twee of drie rondes door het Vondelparkloop en geniet van de sfeer. De drie rondes, plus een stukje bij start/finish, levert een exact uitgemeten 10km op. De laatste twee jaar waren de startnummers vroegtijdig uitverkocht, dus surf snel naar www.vondelparkloop.nl.

Phanos Bostrail

Over onverharde paden en door de modder is er dit jaar de Phanos Bostrail op 16 december 2023 (datum onder voorbehoud) in het Amsterdamse Bos. Meer informatie op www.boscross.nl.

Uilenstede VU Polderloop

In mei of juni organiseert Phanos in samenwerking met het sportcentrum VU Uilenstede en studentenatletiekvereniging Aquila, de Uilenstede VU polderloop. Ook hier is een 5 en een 10km. Start en finish is bij het VU Sportcentrum op Uilestede, het parcours voert door de machinepolder. Meer informatie op www.vupolderloop.nl.

Olympisch Stadionloop

En natuurlijk in november de Olympisch Stadionloop in samenwerking met Unicef. De Olympisch Stadionloop heeft een 5 en een 10 km en een kinderloop in het Olympisch Stadion. Start en finish is in het Olympisch Stadion. Meer informatie op www.olympischstadionloop.nl.

Free Friday Night Run

Dit is een gratis (d)uurloop voor zowel wedstrijd- als recreatiesporters. Er wordt gelopen in groepen met een pacer voor een vast tempo. Dus lekker een uur hardlopen met anderen, goed voor de sociale contacten en natuurlijk de gezondheid!  De Friday Night Run is er elke maand: elke tweede vrijdag van de maand om 19:30u vanaf Phanos (Olympisch Stadion). Zie www.fridaynightrun.nl voor meer informatie en data.


line