Het parcours voor de 5 en 10km

Beide routes starten en finishen in het Olympisch Stadion. Zowel de 5 als 10km lopen via het Piet Kranenbergpad richting het Amsterdamse Bos. Daar gaat de 10km een ronde om de bosbaan. Beide gaan een stukje langs de Amstelveense weg terug, om tenslotte weer het Piet Kranenbergpad op te zoeken voor de terugweg.

Dit jaar is het parcours ongeveer gelijk aan dat van 2017, wat behoorlijk afwijkt van 2018. Dit omdat er in 2018 werkzaamheden waren die het ‘vaste’ parcours wat we nu lopen onmogelijk maakten.

Klik op de de kaart voor meer detail of ga naar afstandmeten.nl voor het 5km en <!–10km–> 10km parcours.

Markante punten langs het parcoursosl-2015-10

  • Bosbaan – roeibaan, waar in 2014 nog het wereldkampioenschap roeien werden gehouden
  • Amsterdamse Bos – in 1934 als het Boschplan kunstmatig aangelegd stadsbos
  • Olympisch Stadion (start/finish) – aangelegd voor de Olympische Spelen van 1928.
  • De ‘Schoen/Klapschaats/Kruimeldief/Strijkijzer’- voormalig hoofdkantoor van de ING, nu residence van Lexens advocaten; bevat zes (!) binnentuinen

De kinderloop

De kinderloop blijft dit jaar in het Olympisch Stadion: hier worden twee rondes over de baan afgelegd. Dit brengt de afstand op 800m en biedt ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en alle andere fans extra veel gelegenheid de deelnemers aan te moedigen. Toeschouwers voor de kinderloop kunnen dit jaar plaats nemen op de marathontribune, via ingang A (coronabewijs en id verplicht)

Voorgaande jaren werd er rond het stadion gelopen voor 1km, maar dat is dit jaar wegens werkzaamheden niet mogelijk.


line