12 november 2017

Buiig, nat en met 2500 inschrijvingen geheel uitverkocht. De 41ste editie van de Olympisch Stadionloop was ontzettend goed bezet en strak georganiseerd maar wat vooral opviel was de geweldige hoeveelheid jongere deelnemers. Van de kleine stoere hardlopertjes op de Ouder/Kind-loop tot de grote groep Barleanen die de 5 kilometerloop keihard aanviel. Dat een deel van de opbrengst al sinds 2009 aan Unicef, de jeugdafdeling van de Verenigde Naties, ten goede komt is in dat kader een mooie parallel waarin jeugdsport en kinderrechten bij elkaar komen. Dit jaar was dat maar liefst 7.820,- euro!

De Olympisch Stadionloop, editie 2017 was een natte en gure editie; zoals het hoort in November. Door veel lopers wordt dit zelfs als prettiger ervaren dan een stralende zomerdag. Het is dus niet toevallig dat er in deze omstandigheden weer ontzettend snel gelopen werd. En dat ondanks dat het parcours dit jaar enigszins gewijzigd was ten opzichte van de vorige editie vanwege werkzaamheden aan het Piet Kranenbergpad. Zoals altijd startte en finishte de wedstrijd in het Olympisch Stadion en van daaruit ging de rout langs de Bosbaan, “De Schoen” en langs en over het Piet Kranenbergpad. Een mooie afsluiter van het Amsterdamse hardloopcircuit ‘Rondje Mokum’ waarin verschillende hardloopwedstrijden in Amsterdam met elkaar verenigd zijn.

Snelle 10 Kilometer
Dan de uitslagen. De winnaar van de 10K bij de vrouwen werd Merel Albers in een tijd van 40:20. Een prima tijd maar de wisselbeker ging naar de winnaar bij de vrouwen in de categorie 35+; Erica Belandi van Aalsmeer zette een tijd van 39:16 op het bord en was daarmee de snelste van alle vrouwen op de 10K. De winnaar van de 10K bij de mannen was Farid L’Jahhaoui van Haag Atletiek die met een tijd van 32:58 een prachtige tijd neerzette en de concurrentie toch fors voorbleef. Hij verbeterde hiermee zij eigen tijd van 2016 – toen hij ook winnaar werd – en blijft de te kloppen man in het Olympisch.

Verrasende winnaar bij de 5 Kilometer
De 5K recreatieloop, weliswaar geen wedstrijd, werd bij de heren gewonnen door Thomas Lewis van Phanos die in een tijd van 15:01 finishte een daarmee verrassend de winnaar van de afgelopen zes edities Luuk Wagenaar achter zich liet.  Bij de dames kwam Emma Kok, eveneens Phanos, als snelste binnen met een tijd van 19:02.

Waanzinnig snelle kindertijden
Het plezier spat er bij de kinderen weer vanaf.  Ondanks de kou en regen rennen ze razendsnel richting de poort; de voorfietser moet aardig doortrappen. Bij de kinderlopen 9t/m 12 jaar werd bij de jongen gewonnen door Pibe Baartman in een schitterende tijd van 03:29. Bij de meisjes kwam Maud de Jong als eerste over de streep in een net zo schitterende 03:30. Beide fantastische prestaties.

De kinderloop t/m 8 jaar werd door bij de meisjes gewonnen door Youssra Errachidi in een razendsnelle tijd van 04:01. Bij de jongens werd Hugo Wensveen eerste in een tijd van 04:04. Super goed gedaan!

De volledige uitslag
De  voledige uitslag van de 41ste editie van de Olympisch Stadionloop kun je hier vinden >>

https://results.sporthive.com/events/6334070686985755136

Er staat een foto-album op onze Facebook pagina.


line