09 november 2014

Ruim 2000 lopers hebben op zondag 9 november meegedaan aan de Phanos Olympisch Stadionloop met start en finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. In een zonnig Olympisch Stadion kwam een record aantal deelnemers aan de start op de 5 kilometer en de 10 kilometer. Bij de wedstrijdloop 10 kilometer bij de mannen was de eerste plaats voor Sebastiaan Klooster van Phanos in een tijd van 32 minuten en 57 seconden. Bij de vrouwen 10 kilometer ging de winst naar Nina Mathijssen van Running Holland in 37 minuten en 35 seconden. De snelste loper op de 10 kilometer bij de recreanten was  Adna Naanaa. Hij zette een tijd neer van 32 minuten en 43 seconden.

Bij de 10 kilometer bedrijvenloop deden dit jaar 41 bedrijventeams mee. De bedrijvenloop werd gewonnen door woningcorporatie Stadgenoot. Ook liepen ruim 300 scholieren mee in 12 scholierenteams. Het team van het Barleaus gymnasium was de winnaar van de onderwijsloop.

De Olympisch Stadionloop was tevens de afsluitende loop van het Rondje Mokum 2014, een jaarlijks circuit van 7 wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Asics en Run2Day. De Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF werd op 9 november 2014 voor de 38e keer georganiseerd. Voor iedere deelnemer wordt een bedrag aan UNICEF gedoneerd.

Alle uitslagen van de Phanos Olympisch Stadionloop 2014 zijn te vinden op www.olympischstadionloop.nl
De eindstand van Rondje Mokum 2014 is te vinden op http://www.rondjemokum.nl/

Dank aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt om de Olympisch Stadionloop goed te laten verlopen!


line