11 november 2018

Wij zagen de bui al hangen maar die bleef hangen waar die hing. De 42ste editie van de Olympisch Stadionloop werd er eentje om in te lijsten. Blije gezichten, snelle tijden en prima omstandigheden. En de opbrengst voor het goede doel Unicef- al sinds 2009 aan de OSL verbonden –  was geweldig!

De Olympisch Stadionloop, editie 2018, leek rechtstreeks af te steven op een regenachtige zondag. Maar dat bleef de organisatie en de lopers bespaard dit jaar. Het bleef droog tot en met het einde zodat de poncho’s en ingeknipte vuilniszakken in de sporttas konden blijven zitten. Het parcours moest ook dit jaar nog wijken voor de werkzaamheden op het Piet Kranenbergpad maar we hebben goede hoop dat we volgend jaar weer een mooie lus om de Bosbaan kunnen maken. Voordeel was wel dat de 10 kilometer lopers aan de mooie kant van het water bleven en de impact van de wind beperkt bleef en op de terugweg zelfs een lekker voordeel boodt. Sowieso een mooie afsluiter van Rondje Mokum 2018. 

Foto: Hans van der Kruijff

Snelle 5 Kilometer
De 5 kilometer, weliswaar geen officiële wedstrijd, werd bij de heren gewonnen door Kevin Viezee van AAC die er precies 15:19 voor nodig had. Hij liet daarmee Daniel de Looze van Phanos en Michael McCulloch achter zich. Bij de dames kwam Seline Scherrer als eerste over de finish in een tijd van 17.34. Met deze snelle tijd liet zij de nummers 2 en 3, Leonie Schuitemaker, Rinske Becks, ver achter zich die toch echt ook zeer respectabele tijden liepen.  Dat moet een heerlijke race geweest zijn.

Snelste tijd sinds 2012 bij de mannen
De 10 kilometer wedstrijd voor de vrouwen werd gewonnen door Esther Platteeuw van Scheldesport in een tijd van 38.12 die daarmee de nummers twee en drie, Eline Lam van Phanos en Merel Albers van AV23 en winnares van vorig jaar achter zich liet. Zij pakte daarmee de wisselbeker en we hopen dat ze die volgend jaar komt verdedigen.

Bij de mannen won Remyo Tielsema van thuisclub Phanos in een fantastische tijd van 32:09. Zo snel werd er sinds 2012 niet meer gelopen toen Jelte Brontsema een tijd van 31:38 noteerde. Remyo werd op flinke afstand gevolgd door de winnaar van de afgelopen twee edities Fahrid L’Jahhaoui en Wouter den Hollander die respectievelijk tweede en derde werden en zeker ook snelle tijden lieten noteren.

Wat een fun bij de Kids Run
Ruim 200 kinderen renden vanuit het Olympisch stadion een snelle ronde om het Olympisch stadion. De geestdrift en het plezier boodt een prachtig aanzicht. Rappe benen snelden zich na het startschot naar de poort van het Olympisch om daar al na drie, vier minuten weer naar binnen te rennen. De voorfietser had niet voor niets geïnvesteerd in een fiets met aandrijving. Bij de kinderlopen meisjes tot 8 jaar werd net als vorig jaar gewonnen door Youssra Errachidi die dit jaar maar liefst 9 seconden sneller was dan afgelopen jaar. Bij de jongens werd Juul Loos de winnaar.

Bij de jongens 9-12 jaar werd Luc van Delft winnaar in een hele snelle tijd van 3.01. Hij bleef daarmee Maarten Wensveen voor die tweede werd in zijn eerste race bij de oudere kids en zijn tijd van vorig jaar met ruim een halve minuut verbeterde. Hugo Post van Phanos werd keurig derde. Bij de meisjes werd deze race gewonnen door Maud de Jong van Av23 die haar clubgenote Nehissa Hendriks enkele seconden voorbleef met een tijd van 3.38. Eleanor Musil van Phanos werd derde.

De volledige uitslag
Kijk op de website van Mylaps voor de voledige uitslag van de 42ste editie van de Olympisch Stadionloop:

Mylaps, uitslagen OSL 2018 >>

Foto’s Olympisch Stadionloop 2018
Er staat een foto-album op onze Facebook pagina.


line