02 juli 2014

De Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF beleeft op 9 november 2014 zijn 38e editie. De inschrijving is inmiddels geopend via www.olympischstadionnloop.nl. Na de succesvolle editie van 2013, waarin de loop voortijdig was uitverkocht, zet de organisatie fors in. Afgelopen jaar groeide de loop van 1400 naar 2000 deelnemers, dit jaar zijn er 1000 startbewijzen meer beschikbaar. Daarnaast zal de onderwijsloop in 2014 zijn tweede editie beleven. In dit onderdeel lopen teams van verschillende onderwijsinstellingen tegen elkaar. Zowel middelbare scholen, MBO-scholen als hogescholen en universiteiten kunnen deelnemen met één of meer teams bestaande uit zeven scholieren, studenten en, of docenten.

Phanos organiseert dit jaar bovendien in aanloop naar de Olympisch Stadionloop een zes-weekse hardloopcursus. Deze cursus zal eind september beginnen, met elke zaterdagochtend een training van een gediplomeerde trainer. Inschrijven hiervoor kan via het individuele inschrijfformulier of via . Andere extra’s die bij inschrijving besteld kunnen worden zijn een uniek T-shirt en het alten graveren van je eindtijd op jouw medaille.

De Olympisch Stadionloop wordt georganiseerd door atletiekvereniging Phanos en UNICEF Amsterdam. Voor iedere deelnemer wordt een bedrag aan UNICEF gedoneerd. Ook dit jaar zijn er drie afstanden waarop kan worden ingeschreven: 10km, 5km en 1km kinderloop. De 10km loop is niet alleen een prestatieloop, maar ook een wedstrijd met regionale toplopers en een grote bedrijvenloop. Steeds meer bedrijven vinden in de Olympisch Stadionloop een goed georganiseerde en gezellige loop, waarbij inschrijven bovendien een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld voor de Dam-tot-Damloop. Lopers van de bedrijvenloop en iedere individuele deelnemer die 25 euro of meer doneert aan UNICEF krijgt bovendien toegang tot de VIP-ruimte, waar net als vorig jaar een uitstekende lunch zal worden verzorgd.

De Olympisch Stadionloop is de afsluitende loop van het Rondje Mokum, een circuit van dit jaar zeven wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Asics en Run2Day. Zie www.rondjemokum.nl voor verdere informatie.


line