26 oktober 2014

De Phanos Olympisch Stadionloop voor UNICEF start al jaren op de mooiste locatie van het land: het Olympisch Stadion. Voor de aankomende editie op zondag 9 november 2014 wordt dit extra speciaal, want alle faciliteiten zullen in het Stadion zijn.  De extra gezelligheid die dit met zich mee brengt wordt gewaardeerd: de loopt stevent opnieuw af op meer deelnemers dan vorig jaar. Wil je ook mee doen? Inschrijven kan nog tot en met 2 november via www.olympischstadionloop.nl.

Voorgaande jaren was het afhalen van startnummers in de sporthallen Zuid en het bewaren van tassen aan de buitenzijde van het Olympisch Stadion. Dit jaar zijn beide in het Stadion, wat gaat zorgen voor een nog betere sfeer. Ook betere muziek zal hiervoor zorgen. In het Stadion is ook de mogelijkheid om je verdiende medaille te laten graveren met de door jou gelopen tijd. De VIP-ruimte voor bedrijven of deelnemers die 25 euro of meer doneren aan UNICEF zal nog steeds in de sporthallen Zuid zijn. 

Dit alles trekt dus steeds meer deelnemers: verspreid over drie afstanden worden 2000 lopers verwacht. De afstanden zijn de 1km kind- en ouderloop, de 5 en 10km. De 10km is de hoofdafstand van deze loop, waar dan ook de wedstrijd in is en bovendien ruim 40 bedrijventeams aan mee zullen doen. Speciaal onderdeel van de Olympisch Stadionloop is de onderwijsloop: hierin lopen teams van onderwijsinstellingen tegen elkaar over 5 of 10km.

De Olympisch Stadionloop is tevens de afsluiting van Rondje Mokum, een loopcircuit van 7 lopen verspreid door Amsterdam. Iedereen die minstens vier van deze lopen gedaan heeft krijgt op het einde een mooie herinnering. Ook zijn er leeftijdscategorieën prijzen te verdienen in tien categorieën, in velen daarvan is het nog razendspannend en zal de Olympisch Stadionloop de beslissing brengen. Het Rondje Mokum wordt georganiseerd door de vijf Amsterdamse atletiekverenigingen, AAC, ATOS, AV23, Feniks en Phanos, en mogelijk gemaakt door Run2Day en Asics.

UNICEF heeft een opdracht: ervoor zorgen dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. UNICEF vindt dit de mooiste opdracht die je kunt krijgen. Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. 

Phanos is de grootste atletiekvereniging van Amsterdam en nog steeds groeiend.  In haar thuislocatie, het prachtige Olympisch Stadion, biedt Phanos trainingen op elk niveau: van beginner tot gevorde. Ook organiseert Phanos gedurende het jaar diverse hardloopcursussen en hardloopevenementen. Phanos heeft daarnaast een sterk groeiende jeugdafdeling.

15/10/14 Startnummer-uitgifte in Olympisch Stadion!

Het is een tijd stil geweest, maar dat betekent niet dat er niet hard gewerkt is. Veel voorbereidingen worden verricht, zoals voor het waterpunt op 5km. Ook zijn we druk in overleg met de gemeente over de exacte vergunning. We hebben echter ook groot nieuws: het afhalen van de startnummers en de tassen-afgifte zijn dit jaar ook gewoon in het Olympisch Stadion. Er zal een grote tent zijn binnen de atletiekbaan, waar de startnummer-uitgifte is. De tassenafgifte en extra toiletten zullen op de eretribune zijn, er zullen kleedkamers bij Phanos en boven de huidige Olympic Experience zijn. We hopen (mede) hiermee de sfeer in het Olympisch Stadion nog verder te verhogen! In de e-mail die veel deelnemers hebben ontvangen stond nog de oude situatie uitgelegd, excuses voor het ongemak.

De VIP-ruimte en daarmee de startnummer-uitgifte voor bedrijventeams blijft in de sporthallen Zuid. 

Ondertussen stromen ook de aanmeldingen binnen: reeds 825 individuele lopers en 39 bedrijventeams hebben zich ingeschreven, beide meer dan vorig jaar rond deze tijd. Ook bij de onderwijsloop heeft een nieuwe school zijn komst toegezegd.


line