14 november 2021

De Phanos Olympisch Stadionloop heeft dit jaar het bedrag van € 3500 opgebracht voor Unicef. 1000 lopers hebben op zondag 14 november meegedaan aan de Phanos Olympisch Stadionloop, met start en finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. De deelnemers aan de Olympisch Stadionloop helpen met hun bijdrage voor Unicef mee om kindersterfte in de wereld terug te dringen. Unicef is blij met de opbrengst van € 3500. “We willen alle deelnemers hartelijk danken voor hun bijdrage en inzet. En ook Phanos voor wederom een hele prettige samenwerking. We zijn ontzettend dankbaar en trots dat we ondanks deze uitdagende omstandigheden toch zo’n geslaagde dag met z’n allen hebben beleefd en dit mooie bedrag voor UNICEF hebben opgehaald. We verheugen ons nu al op de 45e editie van de Olympisch Stadionloop in 2022”, aldus een trots bestuur van UNICEF Regio Amsterdam (Jaco van Netten, Séverine van Tuyll, Lena van Bijsterveld)

Wedstrijd 5km en 10km
De weersomstandigheden waren met zo’n 11 graden perfect om een goede tijd neer te zetten. Natascha Schippers van Running Holland won bij de vrouwen in 37:25 minuten. Bij de 10 kilometer voor de mannen was de eerste plaats voor Jan Leerink, ook van Running Holland, in een tijd van 32:07 minuten. De 5km werd gewonnen door Seb Wals van Lycurgus bij de mannen en Laila Yahyaoui van Almere ‘81 bij de vrouwen met respectievelijk 16:22 en 18:20
Ook liepen ruim 150 scholieren mee in 20 scholierenteams. Het team van Barlaeus Gymnasium was, evenals in 2019, de winnaar van de onderwijsloop die ging over 5km.
Zie voor hier alle uitslagen van de Olympisch Stadionloop 2021

Rondje Mokum
De Olympisch Stadionloop was tevens de afsluitende loop van het Rondje Mokum 2021, een jaarlijks circuit van 7 wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Run2Day en New Balance. Het Rondje Mokum 2022 start op 16 januari met de VillaVibes Vondelparkloop, georganiseerd door Phanos.
De eindstand van Rondje Mokum 2021 is hier te vinden


line


13 november 2021

De Olympisch Stadionloop mag gelukkig doorgaan.
De volgende richtlijnen gelden wel morgen:
– Toeschouwers en publiek moeten dus buiten het Olympisch Stadion blijven en mogen niet mee het stadion in, ook niet op de tribune.
– Bij de kinderloop 1-8 jaar mag er per kind maximaal 1 begeleider mee het stadion in.
– Wij vragen iedereen zo kort als mogelijk in het Olympisch Stadion te blijven en om altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden, ook bij de start. Uitslagen vinden plaats op basis van netto tijdregistratie, dus iets later starten is geen probleem.
– Wedstrijdlopers op de 10 km kunnen in een apart startvak vooraan bij de start staan.
– Zorg dat je al omgekleed het Stadion in komt. Er kan geen gebruik gemaakt worden van kleedkamers. Er is wel gelegenheid om je tas af te geven.
– Toiletten zijn boven aan de zijde van de eretribune.

En houd je natuurlijk aan alle geldende coronamaatregelen! Heb je klachten, blijf dan thuis.

Veel plezier toegewenst zondag 14 november, bij de Olympisch Stadionloop!


line


28 oktober 2021

In tegenstelling tot eerdere berichten over de toegang voor toeschouwers bij de Olympisch Stadionloop kunnen wij – na de aanscherping van de coronamaatregelen van afgelopen 12 november – dit jaar helaas geen toeschouwers toelaten.

De OIympisch Stadionloop kan doorgaan dit jaar maar gezien de geldende regels omtrent hardloopwedstrijden is er dit jaar een wijziging rond de toegang van toeschouwers bij de wedstrijd. Toeschouwers kunnen dit jaar plaatsnemen op de marathontribune om hun favoriet(en) aan te moedigen. Het veld is alleen voor de sporters zelf.

De marathontribune staat open voor de toeschouwer; zij kunnen naar binnen via ingang A. Om toegang te krijgen is een coronobewijs en een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID kaart) nodig.


line


11 november 2019

Gisteren was er ook een fotograaf van aktiefoto aanwezig, dus nu kan iedereen zijn of haar persoonlijke finishfoto bestellen via deze link.


line


10 november 2019

De Phanos Olympisch Stadionloop heeft dit jaar het bedrag van € 7500 opgebracht voor Unicef. 2000 lopers hebben op zondag 10 november meegedaan aan de Phanos Olympisch Stadionloop, met start en finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. De deelnemers aan de Olympisch Stadionloop helpen met hun bijdrage voor Unicef mee om kindersterfte in de wereld terug te dringen. Unicef is blij met de opbrengst van € 7500. “Een prachtige opbrengst. Dankzij de samenwerking met Phanos hebben we weer een mooie bijdrage geleverd aan de doelstellingen en zichtbaarheid van Unicef. We kijken nu alweer uit naar 8 november 2020.’’ Aldus een trotste Jaco van Netten, voorzitter van Unicef Amsterdam.

 

Olympisch Stadion

De sfeer in het Olympisch Stadion was, mede door de stralende najaarszon, uitstekend. Bas Hoondert, voorzitter van de organiseerde atletiekvereniging Phanos: “De Vondelparkloop in januari staat bekend als de gezelligste loop van Amsterdam, maar vandaag kan de Olympisch Stadionloop daar zeker mee wedijveren.” Van Netten genoot ook in het Olympisch Stadion: “het is mooi om te zien dat de dag voor een groot deel in het teken stond van Unicef. Het Olympisch Stadion kleurde blauw en mensen hebben een prachtige dag beleefd.”

 

Winnaars

De weersomstandigheden waren met zo’n 10 graden perfect voor het lopen van snelle tijden. Patricia Schreurs van atletiekvereniging Hellas profiteerde hier bij de vrouwen het meest van en won bij de vrouwen in 36:25 minuten. Zij nam daarmee de Olympisch Stadionloop wisselbeker mee naar huis. Bij de 10 kilometer voor de mannen was de eerste plaats voor Colin Bekers van Scorpio in een tijd van 31:08 minuten. De 5km werd gewonnen door Wouter den Hollander van Phanos bij de mannen en Laila Yahyaoui van Almere ‘81 bij de vrouwen met respectievelijk 16:08 en 19:01

Bij de 10 kilometer bedrijvenloop deden dit jaar 35 bedrijventeams mee. De bedrijvenloop werd gewonnen door Woningcorporatie Stadgenoot. Ook liepen ruim 200 scholieren mee in 39 scholierenteams. Het team van Barlaeus Gymnasium was de winnaar van de onderwijsloop die ging over 5km.

Zie voor alle uitslagen deze website.

 

Rondje Mokum

De Olympisch Stadionloop was tevens de afsluitende loop van het Rondje Mokum 2019, een jaarlijks circuit van 7 wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Run2Day en New Balance. Het Rondje Mokum 2020 start op 18 en 19 januari met de VillaVibes Vondelparkloop, georganiseerd door Phanos.

De uitslagen van de Phanos Olympisch Stadionloop 2019 en vorige edities zijn te vinden op de uitslagen-site.

De eindstand van Rondje Mokum 2019 is te vinden op http://www.rondjemokum.nl/


line


10 november 2019

De uitslagen staan op deze pagina.

We hopen dat je genoten heb en dat je 8 november 2020 aan de volgende editie van de Olympisch Stadionloop staat. Kan je niet zo lang wachten? 14 december kan gaat de Phanos Bosloop ook door het prachtige Amsterdamse Bos en 18/19 januari begint het Rondje Mokum 2020 met de VilaVibes Vondelparkloop.


line


05 november 2019

Alle startnummers zijn vergeven, dus anderhalf uur voor de deadline is de inschrijving gesloten. Alle ingeschreven deelnemers krijgen morgenochtend een e-mail met praktische informatie. Als je nog niet bent ingeschreven ben je nu te laat. Je kan je nog wel inschrijven voor de bosloop (15 december) of de VillaVibes Vondelparkloop (18 en 19 januari).


line


05 november 2019

Het was op deze pagina stil maar achter de schermen niet: er is hard gewerkt en we staan klaar voor komend weekend! Ondertussen is de inschrijving nog maar een paar uur open, dus haast je snel naar de inschrijfpagina. Er zijn nog maar enkele tientallen nummers over, dus na vandaag zijn er geen startbewijzen meer te krijgen.

Verder is inmiddels ook duidelijk dat aktiefoto.nl van alle lopers en foto gaat maken zodat je jouw eigen foto kan bestellen.


line


05 oktober 2019

We kunnen om te melden dat Vitamin Well de trotse drankenpartner is van de Phanos Olympisch Stadionloop voor Unicef! Vitamin Well team Benelux staat bij de finish klaar om iedereen van een slimme en heerlijke dorstlesser te voorzien.


line


31 augustus 2019

Gisteren al aangekondigd, nu al een feit: de inschrijving voor de komende editie (10 nov 2019) is geopend. Kijk dus snel hier om je in te schrijven als deelnemer! Doe je met een team (4-7 mensen per team) van je school of je bedrijf, schrijf je dan hier in.


line


Volgende pagina »