11 november 2019

Gisteren was er ook een fotograaf van aktiefoto aanwezig, dus nu kan iedereen zijn of haar persoonlijke finishfoto bestellen via deze link.


line


10 november 2019

De Phanos Olympisch Stadionloop heeft dit jaar het bedrag van € 7500 opgebracht voor Unicef. 2000 lopers hebben op zondag 10 november meegedaan aan de Phanos Olympisch Stadionloop, met start en finish in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam. De deelnemers aan de Olympisch Stadionloop helpen met hun bijdrage voor Unicef mee om kindersterfte in de wereld terug te dringen. Unicef is blij met de opbrengst van € 7500. “Een prachtige opbrengst. Dankzij de samenwerking met Phanos hebben we weer een mooie bijdrage geleverd aan de doelstellingen en zichtbaarheid van Unicef. We kijken nu alweer uit naar 8 november 2020.’’ Aldus een trotste Jaco van Netten, voorzitter van Unicef Amsterdam.

 

Olympisch Stadion

De sfeer in het Olympisch Stadion was, mede door de stralende najaarszon, uitstekend. Bas Hoondert, voorzitter van de organiseerde atletiekvereniging Phanos: “De Vondelparkloop in januari staat bekend als de gezelligste loop van Amsterdam, maar vandaag kan de Olympisch Stadionloop daar zeker mee wedijveren.” Van Netten genoot ook in het Olympisch Stadion: “het is mooi om te zien dat de dag voor een groot deel in het teken stond van Unicef. Het Olympisch Stadion kleurde blauw en mensen hebben een prachtige dag beleefd.”

 

Winnaars

De weersomstandigheden waren met zo’n 10 graden perfect voor het lopen van snelle tijden. Patricia Schreurs van atletiekvereniging Hellas profiteerde hier bij de vrouwen het meest van en won bij de vrouwen in 36:25 minuten. Zij nam daarmee de Olympisch Stadionloop wisselbeker mee naar huis. Bij de 10 kilometer voor de mannen was de eerste plaats voor Colin Bekers van Scorpio in een tijd van 31:08 minuten. De 5km werd gewonnen door Wouter den Hollander van Phanos bij de mannen en Laila Yahyaoui van Almere ‘81 bij de vrouwen met respectievelijk 16:08 en 19:01

Bij de 10 kilometer bedrijvenloop deden dit jaar 35 bedrijventeams mee. De bedrijvenloop werd gewonnen door Woningcorporatie Stadgenoot. Ook liepen ruim 200 scholieren mee in 39 scholierenteams. Het team van Barlaeus Gymnasium was de winnaar van de onderwijsloop die ging over 5km.

Zie voor alle uitslagen deze website.

 

Rondje Mokum

De Olympisch Stadionloop was tevens de afsluitende loop van het Rondje Mokum 2019, een jaarlijks circuit van 7 wegwedstrijden in Amsterdam. Het rondje Mokum wordt georganiseerd door de Amsterdamse atletiekverenigingen Atos, AV23, AAC, Feniks en Phanos en mogelijk gemaakt door Run2Day en New Balance. Het Rondje Mokum 2020 start op 18 en 19 januari met de VillaVibes Vondelparkloop, georganiseerd door Phanos.

De uitslagen van de Phanos Olympisch Stadionloop 2019 en vorige edities zijn te vinden op de uitslagen-site.

De eindstand van Rondje Mokum 2019 is te vinden op http://www.rondjemokum.nl/


line


10 november 2019

De uitslagen staan op deze pagina.

We hopen dat je genoten heb en dat je 8 november 2020 aan de volgende editie van de Olympisch Stadionloop staat. Kan je niet zo lang wachten? 14 december kan gaat de Phanos Bosloop ook door het prachtige Amsterdamse Bos en 18/19 januari begint het Rondje Mokum 2020 met de VilaVibes Vondelparkloop.


line


05 november 2019

Alle startnummers zijn vergeven, dus anderhalf uur voor de deadline is de inschrijving gesloten. Alle ingeschreven deelnemers krijgen morgenochtend een e-mail met praktische informatie. Als je nog niet bent ingeschreven ben je nu te laat. Je kan je nog wel inschrijven voor de bosloop (15 december) of de VillaVibes Vondelparkloop (18 en 19 januari).


line


05 november 2019

Het was op deze pagina stil maar achter de schermen niet: er is hard gewerkt en we staan klaar voor komend weekend! Ondertussen is de inschrijving nog maar een paar uur open, dus haast je snel naar de inschrijfpagina. Er zijn nog maar enkele tientallen nummers over, dus na vandaag zijn er geen startbewijzen meer te krijgen.

Verder is inmiddels ook duidelijk dat aktiefoto.nl van alle lopers en foto gaat maken zodat je jouw eigen foto kan bestellen.


line


05 oktober 2019

We kunnen om te melden dat Vitamin Well de trotse drankenpartner is van de Phanos Olympisch Stadionloop voor Unicef! Vitamin Well team Benelux staat bij de finish klaar om iedereen van een slimme en heerlijke dorstlesser te voorzien.


line


31 augustus 2019

Gisteren al aangekondigd, nu al een feit: de inschrijving voor de komende editie (10 nov 2019) is geopend. Kijk dus snel hier om je in te schrijven als deelnemer! Doe je met een team (4-7 mensen per team) van je school of je bedrijf, schrijf je dan hier in.


line


30 augustus 2019

De Olympisch Stadionloop wordt uiteraard ook dit jaar weer verlopen en wel op 10 november aanstaande. Er is de afgelopen veel met de gemeente en bouwers gesproken in verband met werkzaamheden rond het stadion maar inmiddels is duidelijk dat we ‘gewoon’ mogen starten en finishen in het stadion en vanaf daar richting het Amsterdamse Bos kunnen lopen.

Nu dit allemaal duidelijk is wordt hard gewerkt aan de organisatie en natuurlijk vooral aan het openen van de inschrijving. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren!


line


05 december 2018

De Olympisch Stadionloop kent al sinds 2013 de onderwijsloop en tot nu toe was het steeds Het Barlaeus gymnasium die met veel teams enthousiast deelnam. Hoe terecht is het dan dat zij ook de eerste wisselbeker voor de onderwijsloop in ontvangst mogen nemen. Heel terecht!  Het Barlaeus was gewoon het snelst al werden ze nu wel op de hielen gezeten door het eerste team van het Vossius Gymnasium.

Zijn volgend jaar de rollen omgedraaid? Wie weet; maar dit jaar staat de wisselbeker bij Het Barlaeus.

De beker werd van harte in ontvangst genomen door Margriet, conrector, die alle zaken rondom het Barlaeus Running Team organiseert.

Van harte gefeliciteerd!

Conrector Margriet neemt de wisselbeker in ontvangst namens het Barlaeus Gymnasium

 


line


11 november 2018

Wij zagen de bui al hangen maar die bleef hangen waar die hing. De 42ste editie van de Olympisch Stadionloop werd er eentje om in te lijsten. Blije gezichten, snelle tijden en prima omstandigheden. En de opbrengst voor het goede doel Unicef- al sinds 2009 aan de OSL verbonden –  was geweldig!

De Olympisch Stadionloop, editie 2018, leek rechtstreeks af te steven op een regenachtige zondag. Maar dat bleef de organisatie en de lopers bespaard dit jaar. Het bleef droog tot en met het einde zodat de poncho’s en ingeknipte vuilniszakken in de sporttas konden blijven zitten. Het parcours moest ook dit jaar nog wijken voor de werkzaamheden op het Piet Kranenbergpad maar we hebben goede hoop dat we volgend jaar weer een mooie lus om de Bosbaan kunnen maken. Voordeel was wel dat de 10 kilometer lopers aan de mooie kant van het water bleven en de impact van de wind beperkt bleef en op de terugweg zelfs een lekker voordeel boodt. Sowieso een mooie afsluiter van Rondje Mokum 2018. 

Foto: Hans van der Kruijff

Snelle 5 Kilometer
De 5 kilometer, weliswaar geen officiële wedstrijd, werd bij de heren gewonnen door Kevin Viezee van AAC die er precies 15:19 voor nodig had. Hij liet daarmee Daniel de Looze van Phanos en Michael McCulloch achter zich. Bij de dames kwam Seline Scherrer als eerste over de finish in een tijd van 17.34. Met deze snelle tijd liet zij de nummers 2 en 3, Leonie Schuitemaker, Rinske Becks, ver achter zich die toch echt ook zeer respectabele tijden liepen.  Dat moet een heerlijke race geweest zijn.

Snelste tijd sinds 2012 bij de mannen
De 10 kilometer wedstrijd voor de vrouwen werd gewonnen door Esther Platteeuw van Scheldesport in een tijd van 38.12 die daarmee de nummers twee en drie, Eline Lam van Phanos en Merel Albers van AV23 en winnares van vorig jaar achter zich liet. Zij pakte daarmee de wisselbeker en we hopen dat ze die volgend jaar komt verdedigen.

Bij de mannen won Remyo Tielsema van thuisclub Phanos in een fantastische tijd van 32:09. Zo snel werd er sinds 2012 niet meer gelopen toen Jelte Brontsema een tijd van 31:38 noteerde. Remyo werd op flinke afstand gevolgd door de winnaar van de afgelopen twee edities Fahrid L’Jahhaoui en Wouter den Hollander die respectievelijk tweede en derde werden en zeker ook snelle tijden lieten noteren.

Wat een fun bij de Kids Run
Ruim 200 kinderen renden vanuit het Olympisch stadion een snelle ronde om het Olympisch stadion. De geestdrift en het plezier boodt een prachtig aanzicht. Rappe benen snelden zich na het startschot naar de poort van het Olympisch om daar al na drie, vier minuten weer naar binnen te rennen. De voorfietser had niet voor niets geïnvesteerd in een fiets met aandrijving. Bij de kinderlopen meisjes tot 8 jaar werd net als vorig jaar gewonnen door Youssra Errachidi die dit jaar maar liefst 9 seconden sneller was dan afgelopen jaar. Bij de jongens werd Juul Loos de winnaar.

Bij de jongens 9-12 jaar werd Luc van Delft winnaar in een hele snelle tijd van 3.01. Hij bleef daarmee Maarten Wensveen voor die tweede werd in zijn eerste race bij de oudere kids en zijn tijd van vorig jaar met ruim een halve minuut verbeterde. Hugo Post van Phanos werd keurig derde. Bij de meisjes werd deze race gewonnen door Maud de Jong van Av23 die haar clubgenote Nehissa Hendriks enkele seconden voorbleef met een tijd van 3.38. Eleanor Musil van Phanos werd derde.

De volledige uitslag
Kijk op de website van Mylaps voor de voledige uitslag van de 42ste editie van de Olympisch Stadionloop:

Mylaps, uitslagen OSL 2018 >>

Foto’s Olympisch Stadionloop 2018
Er staat een foto-album op onze Facebook pagina.


line


Volgende pagina »