14 november 2016

Op zondag 13 november doen er bijna 2500 hardlopers mee aan hun eigen Olympisch Stadion Loop. Er is dit jaar letterlijk aan alle leeftijden gedacht.

Zo doen er ouders mee met hun kind in de kinderwagen, rennen anderen met hun kind aan de hand een ronde om het stadion en is er ook voor de leeftijdsgroep van negen tot twaalf een eigen start. Voor scholieren is er een 5 kilometer onderwijsloop. Op deze manier kan ieder kind zijn of haar eigen Olympische droom waarmaken en finishen in het stadion waar een paar maanden geleden het EK atletiek was.

Proef kinderwagenloop

Jesse de Wit, organisator: “Als proef hebben we dit jaar samen met The Bootcamp Club de ‘Bugaboo kinderwagenloop’ georganiseerd voor de allerjongsten en hun ouders. Het sluit goed aan bij onze atletiekvereniging Phanos, waar we jong talent plezier laten beleven in de atletiek. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen.”

Certificering parcours

Naast de verjonging komen ook de ervaren deelnemers aan hun trekken. Het 10 kilometerparcours is voor het eerst gecertificeerd is door de Atletiekunie. Daarmee zijn de persoonlijke records ook officieel erkend en geldig voor bijvoorbeeld kwalificaties of clubrecords.

Uitdagende prijs op elk niveau

Om de verschillende afstanden op elk niveau uitdagend te maken, kunnen alle deelnemers dit jaar winnen. Iedere eindtijd met :40 seconden op de teller maakt kans op een speciale jubileumprijs.

Sponsoring UNICEF

Om jonge kinderen in andere delen van de wereld ook een kans te geven, sponsort de Olympisch Stadion Loop ook dit jaar UNICEF in de strijd voor kinderrechten.


line