23 oktober 2017

Zeven tips van de onze partner Run2Day

Zijn de dagen lang en licht dan is het vaak gemakkelijk om je trainingen te doen. Lekker in het zonnetje, ’s morgens vroeg of ’s avonds na het werk. Maar als de dagen weer korter worden en de donkere wolken zich boven je samenpakken, dan is het voor de meeste lopers een stuk moeilijker om van die comfortabele bank af te komen. Hoe blijf je toch lekker lopen in de donkere dagen?

Dit zijn onze 7 tips:

  1. PLAN HET IN

Zorg voor vaste trainingsdagen. Als jij je trainingen net zoals werk en sociale afspraken inplant in je agenda, dan ben je minder snel geneigd om af te haken. Structuur werkt. Ja, ook voor jou!

  1. ZOEK EEN RACE

Als je geen specifek doel hebt om naar toe te werken, is het vaak net iets lastiger om gemotiveerd te blijven. Dus kies die ene leuke loop in december of januari uit, zodat je weet waar je het voor doet. Die ingeplande race zorgt er dus voor dat je blijft lopen en trainen. Want je wil natuurlijk wel flitsend de finish halen.

  1. DENK AAN HET RESULTAAT

Het resultaat… dat gaat niet altijd over beter of sneller worden, maar wat dacht je van die lekkere warme douche, je favoriete tv-programma, of dat bord pasta na afloop? Na de training – zeker in de donkere dagen of bij slecht weer – voel je je vaak zoveel lekkerder. Dat gevoel als je dan op de bank ploft… Priceless!

  1. GA SAMEN

Spreek af! Ga met een vriend of vriendin, of een loopgroepje. Afspraak is afspraak, dus je laat je run buddies heus niet in de kou staan wachten. Als je weet dat anderen gaan, dan ga jij ook gewoon. En samen trainen is niet alleen gezellig, maar je deelt ook nog het trotse gevoel achteraf. We did it!

  1. WINTEROUTFIT

Schaf een mooie winteroutfit aan. Zo’n nieuwe look geeft niet alleen goede motivatie om te gaan – lopen is nóg leuker in je flitsende nieuwe kleren – maar is ook gewoon functioneel. Fijn te weten dat je het niet koud krijgt onderweg, dus niets houdt jou nog tegen.

  1. SHINE BRIGHT

De donkere dagen kunnen ervoor zorgen dat jij je minder veilig voelt. Ga goed uitgerust op pad voor een veilig gevoel. Zorg dus voor voldoende lampjes en reflectoren die jou zichtbaar maken. Een vestje, armband, losse clip-on, er is zo veel te krijgen! Shine bright zodat het verkeer jou goed ziet en jij met een veilig en vertrouwd gevoel de straat op gaat.

  1. DENK NIET NA

Heb je geen zin? Geef het geen ruimte! Klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak het grootste struikelblok. Denk niet na over alle excuses die je kunt verzinnen. Analyseer en redeneer niet alles plat. Geen zin? Who cares? Ga gewoon! Zeker weten dat je achteraf héél blij bent dat je je verstand even op nul hebt gezet!

Dit is hét moment waarbij je mag opvallen. Sterker nog: je moet opvallen. Dus zorg dat je gezien wordt met deze handige lampen en reflecterende accessoires en kleding.
Shop hier uw hardloopverlichting >>


line